Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

Matka kesätyöntekijästä tuotantopäälliköksi: ”Täällä pääsee kehittymään hyvässä porukassa”

17.10.2023

Uratarinat

Tuotantopäällikkönä työskentelevän Matti Pehkosen ura LapIT:lla on ollut monipuolinen ja kehittävä. Matti aloitti LapIT:lla kesätyöntekijänä silloisessa Kuntaratkaisut-tiimissä (nykyisin Kunta- ja yritysratkaisut) ja jatkoi työskentelyä insinööriopintojen ohella harjoittelijana. Valmistumisen jälkeen hän on kasvattanut työrooliaan häntä kiinnostaviin tehtäviin viiden vuoden aikana. Nykyisin Matti työskentelee tuotantopäällikkönä sosiaali- ja terveysalan asiakkaille palveluita tuottavassa Sotepalvelut -yksikössä.

Kesätyö ponnistuslautana LapIT:lle

Matti haki LapIT:lle kesätöihin insinööriopintojen toisen vuoden keväällä lähettämällä avoimen hakemuksen. “Kesätyön jälkeen minulle tarjottiin töitä tuntisopimuksella harjoittelijana insinööriopintojeni oheen.” Matin tehtävät koostuivat aluksi asiakaspalvelusta, tunnushallinnasta ja viestintäpalveluiden tuesta. Vuoden 2020 alussa hän valmistui tieto- ja viestintätekniikan insinööriksi ja sai vakituisen sopimuksen LapIT:lle. ”Toimin pari vuotta viestintäpalveluissa ja tunnushallinnassa, jonka jälkeen työskentelin sekä tiedolla johtamisen parissa, että Lapin hyvinvointialueen integraatioprojektissa asiantuntijana.”

Vuoden 2023 alussa Matti siirtyi tuotantopäällikön rooliin, vastaten sosiaali- ja terveysalan asiakkaille tarjottavasta palvelutuotannosta. Hän toimii pääsääntöisesti suurimman asiakkaamme Lapin hyvinvointialueen kanssa. Matin työtehtäviin kuuluu muun muassa varmistaa heille toimitettavien palveluiden toimivuus. Tavoitteena on tarjota asiakkaalle ajantasainen tilannekuva palvelutuotannon tilanteesta ja suunnitella asiakkaan kanssa yhdessä, että mihin suuntaan sitä ollaan viemässä. ”Tehtävänkuvani on täysin uusi LapIT:lla, joten olen sitä päässyt itse rakentamaan. Tehtävää on kehitetty niin LapIT:n sisällä, kuin myös asiakkaan kanssa.”

LapIT:lla työtä tehdään yhdessä, yksin ei pääse eikä tarvitse päästä maaliin.

Yksilöity urapolku ja hyvä työkulttuuri mahdollistavat jatkuvan oppimisen

LapIT:lla työntekijöillä on mahdollisuus vaikuttaa omiin urapolkuihin ja kehittää itseään IT-asiantuntijana. Esimerkiksi Matti on hakenut häntä kiinnostaviin avoimiin paikkoihin, joista osa on ollut LapIT:n sisäisiä ja osa ulkoisia hakuja. Matti kokee LapIT:n työkulttuurin olevan kannustava, ja hän on saanut ottaa vastuuta omista tehtävistään. “Alati kehittyvä ja muuttuva IT-ala vaatii soveltamiskykyä sekä aktiivisuutta jatkuvaan uuden oppimiseen, sillä jokainen päivä, tehtävä ja projekti on erilainen. LapIT:lla tätä työtä tehdään yhdessä, yksin ei pääse eikä tarvitse päästä maaliin”.

Parasta on työporukka ja yhteishenki

LapIT:lla työskentelevät nostavat usein esiin mukavan työporukan ja yhteishengen. Nämä asiat ovat myös Matille tärkeitä. ”LapIT:lla parasta on alusta asti ollut työporukka ja yhteishenki. Meillä uskaltaa ja voi kysyä, jos jossain tarvitsee apua.”

LapIT