Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

LapIT:n tutut yhteyshenkilöt saavat Utajärven kunnalta kiitosta

19.10.2023

Asiakaskokemukset

Ilmakuva Utosjoen yltä taustalla näkyy Utajärvi

LapIT valikoitui kevään 2022 in-house-toimijoiden kilpailutuksen jälkeen Oulunkaaren kuntien (Ii, Pudasjärvi, Simo, Utajärvi, Vaala) ICT-palvelutoimittajaksi, ja kuntien sotetoimijat siirtyivät vuodenvaihteessa Pohjois-Pohjanmaan hyvinvointialueelle. Palvelutuotannon siirto LapIT:n toimialueelle ja konesaleihin tapahtuu käyttöönottoprojekteissa kunnittain syksystä 2023 alkaen. Utajärven kunnan tietohallintopäällikkö Juha Aitamurto on ollut siirtoprojektissa mukana alusta saakka. ”Olin mukana kartoittamassa in-house-toimijoita ja valmistelemassa viiden kunnan kesken yhdessä toteutettua kilpailutusta määrittelystä ja kartoituksesta päätöksiin saakka.”

Tutuilla yhteistyökumppaneilla kohti tulevia palveluita

Aitomurtolle lisäarvoa tuo se, kun Utajärvelle aikaisemmasta tutut henkilöt Oulunkaaren palvelutuotannosta siirtyivät kunta-asiakkaiden osalta LapIT:n palvelukseen. Arjen yhteistyö jatkuu tuttujen henkilöiden kanssa vahvistettuna LapIT:n laajalla asiantuntijajoukolla. Aitamurto kokee yhteistyön LapIT:n kanssa sujuneen helposti, ”Vuodenvaihde jännitti, mutta hyvin siitä selvittiin. Yhteistyö toimii, kun uuden toimijan puolella on vanhat tutut kasvot, jotka tuntevat jo valmiiksi kuntien toimintaa.”  LapIT:n osallistuminen siirtoprojektiin jo suunnitteluvaiheessa saa kiitosta. ”On ollut iso plussa, kun asioista on pystytty yhdessä keskustelemaan ja suunnittelemaan etenemistä.”

Tällä hetkellä LapIT tuottaa Oulunkaaren kunnille keskeisimmät ICT- ja perustietotekniikan tukipalvelut. Tulevaisuuden tavoitteena on saada arki pyörimään LapIT:n standardisoitujen palvelutuotantoprosessien mukaisesti. LapIT:n alle siirryttäessä palvelutuotannolliset vaikutukset tulevat olemaan kattavat, Aitamurto kertoo. ”Hyvältä näyttää tässä vaiheessa. Jatkossa olemme kuntana kiinnostuneita yhteistyöstä myös muihin palveluihin liittyen.”