Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

Kemijärven kaupungille LapIT on tärkeä paikallinen toimija

3.11.2023

Asiakaskokemukset

Vanha Kemijärven kauppalan vaakuna sekä nykyinen Kemijärven kaupungin vaakuna seinälle ripustettuna
LapIT on tärkein kumppanimme ja kriittisessä asemassa palvelujen toiminnan kannalta.

Mika Halme, Kemijärven kaupungin tietohallintoasiantuntija

LapIT tarjoaa Kemijärven kaupungille ja sen tytäryhtiöille laaja-alaiset ICT-palvelut perustietotekniikasta työasemapalveluihin, lähitukeen ja tietoliikenteeseen. Kemijärven kaupungin tietohallintoasiantuntija Mika Halme on tehnyt yhteistyötä LapIT:n kanssa vuodesta 2017. ”LapIT on tärkein kumppanimme ja kriittisessä asemassa palvelujen toiminnan kannalta. Yhteistyö sujuu ja eteen tulevia ongelmia pyritään ratkomaan yhdessä.”

Halme arvostaa, että asiakkuuspäällikkö ja muut avainhenkilöt ovat pysyneet pitkään samoina ja ovat tiiviisti mukana yhteistyön kehittämisessä. ”Olen päivittäin tekemissä LapIT:n laajan asiantuntijajoukon kanssa, joista lähituki ehkä se kaikkein tärkein. Asiakaspalvelun etulinja on ykkönen.”

Kuntalaisten räätälöityihin tarpeisiin vastaaminen tulevaisuuden tavoitteena

Tulevaisuuden haasteena Halme nostaa esille digitaalisen toimintaympäristön ja palveluiden monimutkaistumisen suhteessa kuntien käytössä oleviin resursseihin. Tavoitteena on löytää yhdessä LapIT:n kanssa kuntalaisia parhaalla tavalla palvelevat digitaaliset ratkaisut ja vastata asiakkaiden tarpeisiin. ”Usein kuntien tarpeet ovat hyvin samankaltaisia. Ideaalitilanne olisi pystyä tarjoamaan arkea sujuvoittavia palveluja samalla kertaa mahdollisimman monelle. Tässä LapIT:n rooli on vahva: auttaa löytämään kustannustehokkaasti helppokäyttöisiä, tietoturvallisia ratkaisuja.”  Halme kokee palveluiden kehittämisen olevan haasteellinen tehtävä, mutta uskoo yhteistyön tuottavan tulosta. ”Ei ole helppo sarka olla mukana muutoksessa, mutta onnistumme, kun jaksamme sinnikkäästi tehdä yhdessä töitä.”

Paikallisuus tärkeää

LapIT:lla on 19 toimipistettä pohjoisessa Suomessa, joista yksi on Kemijärvellä. Halme pitää LapIT:n paikallisuutta erittäin tärkeänä. ”LapIT on meille tärkeä paikallinen toimija, ja toivon tämän pysyvän myös jatkossa”. Kiitosta saa myös LapIT:n ylläpitämä vakaa ja turvallinen työasemaympäristö. ”Isompia palveluntuotantoon liittyviä ongelmia ei ole ollut. Mikä tärkeintä, arkityö sujuu mutkattomasti.”

LapIT