Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

Uutiskirje 5/2023

10.10.2023

Uutiskirjeet

Kuva: Matti Pehkonen

Lapin hyvinvointialueen ICT-ratkaisuja rakentamassa

Kuluneen vuoden aikana Lapin hyvinvointialueen (Lapha) tietohallinto on tullut meille LapIT:n Sote-palveluissa tutuksi, ja huomaamme välillä viettävämme asiakkaamme kanssa aikaa enemmän kuin työkavereidemme, kuten asiakasrajapinnassa työskentelyyn kuuluu. Asiakkaallemme annettiin reilu vuosi sitten tehtäväksi valmistella pikavauhtia 21 kunnasta ja kolmesta kuntayhtymästä rakentuva uusi organisaatio, ja järjestää uudelle organisaatiolle toimivat ICT-tukipalvelut. Me saimme LapIT:lla kunnian hypätä tähän huimaa vauhtia edenneeseen valmistelujunaan jo alkukiihdytyksessä, ja olemme siitä lähtien halunneet antaa parhaan osaamisemme asiakkaamme onnistuneiden ICT-ratkaisuiden toteutuksen tueksi. Uuden organisaation käynnistyminen tammikuussa 2023 ei päässyt yllättämään ja Laphan työntekijät pääsivät pääsääntöisesti ongelmitta kirjautumaan työasemilleen ja järjestelmiinsä. Lapha.fi -sähköpostiosoitteet alkoivat laulamaan yli 8000 käyttäjän voimin.

Olemme tehneet Laphan tietohallinnon kanssa kaksi strategisen tason etenemissuunnitelmaa. Toinen tähtää vuoden 2023 muutoksiin ja toinen määrittää ICT- tavoitetilan vuodelle 2030. Vuonna 2023 toteutettavissa projekteissa keskitytään arjen ICT-ratkaisuiden toiminnan varmistamiseen ja keskitetään vielä kuntien vastuulla olleita palveluita kahteen isompaan ICT-kokonaisuuteen; joko LapIT:n ylläpitämään
ympäristöön tai Meri-Lapissa Lapha LPKS:n ylläpitämään ympäristöön. Tästä eteenpäin työ jatkuu kohti 2030 tavoitetilaa, jossa kaikki Laphan käyttäjät, tietokoneet, tietojärjestelmät ja muut IT-palvelut ovat samalla toimialueella, yhtenäisten ja yhdenvertaisten tukipalveluiden piirissä. Käynnistymäisillään on myös ensimmäisiä Laphan alueellisten tietojärjestelmien käyttöönottoja, joilla korvataan vanhoja,
kuntakohtaisia erillisjärjestelmiä. LapIT:n asiantuntijat työstävät päivittäin taustalla vaadittavia teknologiaratkaisuja, joiden avulla saamme Laphan tietojärjestelmät sujuvasti sote-ammattilaisten käyttöön, tapahtui heidän työnsä sitten sairaalassa, sosiaalipalveluissa, liikkuvassa ajoneuvossa, asiakkaan kotona tai vaikkapa yksityisen palveluntuottajan toimipisteessä.

Järjestimme Lapha tietohallinnon kanssa yhteiset syyskauden aloitusjuhlat Rovaniemellä 1.9. Tilaisuus oli tunnelmallinen ja lämminhenkinen, ja moni tuttu ääni säännöllisistä Teams-palavereista sai vihdoin kasvot. ”Sinäkö olet se ja se, onpa mukava nähdä kasvokkain!” Huomasimme, että olimme saattaneet tehdä jo yli vuoden yhdessä töitä, tapaamatta lainkaan fyysisesti toisiamme. Oli myös mukava nähdä vanhoja lapittilaisia, jotka ovat siirtyneet Lapha tietohallinnon palvelukseen, ja jatkavat siellä edelleen kanssamme työtä lappilaisten sote-palveluiden IT-arjen turvaamiseksi. Uskon, että moni tilaisuudessa mukana ollut koki vahvaa yhteenkuuluvuuden tunnetta organisaatiorajoista riippumatta; olemme saaneet yhdessä paljon aikaiseksi.

Johanna Niva
varatoimitusjohtaja, liiketoimintajohtaja LapIT Oy

Palvelupäällikkö Jukka Heikkilän esittely

Aloitin LapIT:lla huhtikuussa yhteistyö- ja viestintäpalveluiden palvelupäällikkönä. Olen viihtynyt työssäni hyvin: töitä riittää sopivasti ja meillä on mukava työporukka. Tuntuu, että olisin vanhaan paikkaan palannut töihin, vaikkei minulla aiempaa kokemusta LapIT:lla työskentelystä ollut. Olen viimeisen 24 vuoden aikana nähnyt ja kokenut paljon IT-alalla, muun muassa järjestelmätuen ja suunnittelutehtävien kautta. Nykyisessä tehtävässäni pääsen tekemään asiakaslähtöistä työtä monipuolisessa ympäristössä.

Yhteystyö- ja viestintäpalvelut kattavat laajalti niin sosiaali- ja terveydenhuollon kuin kuntapuolen omistaja-asiakkaidemme palveluita. Toiminta-alueeseemme kuuluvat niin Microsoftin M365-palvelut, eli muun muassa sähköposti, Teams, Sharepoint ja OneDrive, toimialuepalvelut ja identiteetin hallinta sekä niihin liittyvät tukipalvelut. Omistaja-asiakkaidemme lisäksi palvelemme myös sisäisesti LapIT:n henkilöstöä.

Koen asiakkaan olevan kaiken toimintamme keskiössä ja asiakas edellä -ajattelu ohjaa päivittäistä toimintaamme. Sote-asiakkaamme ovat suuri ja merkittävä asiakkuuskokonaisuus, ja kunta-asiakkaidemme yksilöidyt tarpeet ovat yhtälailla meille tärkeitä. Tavoitteenamme on tuottaa kustannustehokkaasti palveluita asiakkaidemme tarpeisiin vastaten. Meillä tulee olla asiakkaidemme kanssa molemmin puolinen yhteisymmärrys asiakkaamme odotuksista ja tarjoamistamme palveluista. Palvelupäällikkönä vastaan palveluidemme kehitystyön lisäksi viestinnän kehityksestä asiakkaidemme ja asiakkuuspäälliköidemme suuntaan. Jatkuva kehitys on aktiivisesti läsnä myös tulevassa työskentelyssämme.

Mukavaa syksyä ja yhteistyöterveisin

Jukka Heikkilä
palvelupäällikkö, yhteistyö- ja viestintäpalvelut LapIT Oy

Uusi yritysvideomme julkaistu

Olemme julkaisseet uuden yritysvideon rekrytointimme tueksi. Videolla pääsette tutustumaan osaan tiimimme jäsenistä ja kuulemaan, miksi meillä viihdytään, ja mitä työntekijämme arvostavat toiminnassamme. Voitte katsoa videon tämän uutiskirjeen lisäksi Kuntarekryssä tai LinkedIn-sivullamme. Videon on kuvannut ja tuottanut rovaniemeläinen Avea Media. Suuri kiitos hienosta yhteistyöstä kaikille videon tekoon osallistuneille!

Uudistamme verkkosivumme marraskuussa

Haluamme tarjota asiakkaillemme ja sidosryhmille aiempaa paremmin tietoa LapIT:n palveluista ja yrityksestämme, jonka myötä tulemme julkaisemaan uudet verkkosivumme marraskuussa. Uudistuksessa sivustolle päivittyy muun muassa:

  1. Raikkaampi ja käyttäjäystävällisempi suunnittelu: Uusi ulkoasu ja navigointi tekevät
    sivustomme käytöstä entistä helpompaa ja miellyttävämpää.
  2. Päivitetty sisältö: Tulemme kertomaan muun muassa palveluistamme tarkemmin
    sekä tuomaan näkyväksi tarinaamme, työkulttuuriamme ja toimintaamme.
  3. Mobiiliystävällisyys: Voitte nauttia sivustomme selailusta vaivattomasti kaikilla
    laitteilla, oli sitten käytössänne älypuhelin, tabletti tai tietokone.

Haluamme kiittää yhteistyöstä Nomon Oy:tä, joka toimii yhteistyökumppaninamme sivujen rakentamisessa sekä Avea Mediaa, joka tuottaa sivuston valokuva- ja videomateriaalit.

Tiedotamme asiakkaitamme ja LinkedIn-seuraajiamme muutoksesta lähempänä sivuston julkaisua.

Tilaa uutiskirjeemme

LapIT Uutiskirjeet sisältävät uutisia LapIT:n ajankohtaisista asioista. Uutiskirje julkaistaan muutaman kerran vuodessa.

Tilaa uutiskirjeemme täältä
LapIT