Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

Tietoliikennepalvelut

Runkoverkko- ja toimipistepalvelu

LapIT:n yksi kivijalkapalveluista on runkoverkko- ja toimipistepalvelu. Toimipisteverkolla yhdistetään asiakasorganisaation toimipisteet yhdeksi kokonaisuudeksi ja runkoverkolla yhdistetään tämä toimipisteverkko LapIT:n verkon jaettuihin palveluihin.

Runkoverkon palvelukomponentteina ovat: verkkoarkkitehtuuri, verkkolaitteet, valvonta sekä sen hallinta ja tuki, kapasiteetti ja nopeus, internet-yhteys, palomuurien hallinta.

Toimipisteverkon palvelukomponentteina ovat: verkkolaitteet sekä niiden valvonta, hallinta ja tuki, kapasiteetti ja nopeus, tietoturva.

Langaton verkko

Langattoman verkon palvelulla tuotetaan toimintavarma langaton lähiverkko ja tukiasemaympäristö, jota
hallinnoidaan ja valvotaan nykyaikaisin menetelmin. Langattoman verkon palvelukomponentteina ovat tukiasemat, tukiasemien hallinta sekä valvonta ja tuki.

Etäyhteyspalvelu

LapIT:n tietoliikenteen palvelutarjoomaan sisältyy etäyhteyspalvelu. Palvelulla mahdollistetaan sujuva ja turvallinen asiakasorganisaation työskentely sekä palveluihin pääsy etäolosuhteissa, myös etäisissä toimipisteissä. Etäyhteyspalvelun ratkaisumalleina ovat: Lan-To-Lan- VPN, jolla toteutetaan lähiverkkojen salattu yhteys sekä toimittajaverkoston yhteydet, Toimialue-VPN joka on asiakkaan hallittujen laitteiden etäyhteystoteutus, sekä käyttäjä-VPN joka on asiakkaan ei-hallittujen laitteiden sekä niiden käyttäjien etäyhteystoteutus.

LapIT