Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

Lapin hyvinvointialue arvostaa LapIT:n kanssa rakennettua yhteistyömallia

11.9.2023

Asiakaskokemukset

Kuva: Lapin hyvinvointialue, kuvaaja Waltteri Aarto

Yhteistä toimintamallia luomassa

Vuodenvaihteesta 2023 alkaen LapIT on toiminut Lapin hyvinvointialueen perustietotekniikan pääyhteistyökumppanina. Lapin hyvinvointialueen tietohallintojohtaja Mikko Päkkilälle LapIT:n toiminta on tullut vuosien saatossa tutuksi. LapIT on tehnyt Lapin hyvinvointialueen kanssa tiivistä yhteistyötä hyvinvointialueen ICT-palveluiden valmisteluissa ja rakentamisessa. Kahden organisaation tietohallinnon ja palvelutuotannon yhteistyötä tapahtuu lähes päivittäin. Päkkilä kokee rakennetun yhteistyömallin mahdollistavan asioiden yhteensovittamisen ja ratkaisujen tekemisen vaivattomasti. ”Olemme rakentaneet Lapin hyvinvointialuetta yhdessä ennätysvauhdilla, ja LapIT:n rooli uuden ICT-ympäristön kehittämisessä on ollut merkittävä. Rajapintojen määrittely voi olla joskus haastavaa, kun asiat limittyvät ja kietoutuvat toisiinsa, mutta olemme löytäneet toimivan yhteistyötavan.”

LapIT tekee aktiivisesti yhteistyötä Lapin hyvinvointialueen eri järjestelmien pääkäyttäjien kanssa sujuvan toiminnan ja kehittämisen varmistamiseksi. Kuva: Lapin hyvinvointialue, kuvaaja: Waltteri Aarto

Alueellinen tuntemus ja ketterä yhteistyö tärkeää nyt ja tulevaisuudessa

Päkkilä näkee LapIT:n vahvuutena alueellisen toimintaympäristön tuntemuksen ja toivoo, että osaaminen säilyy jatkossakin. ”Alueellisuutensa ansiosta pienet ja ketterät toimijat, kuten LapIT, voivat olla tehokkaita ja muutoskykyisiä. Meille on tärkeää voida reagoida ketterästi akuutteihin tilanteisiin, ja onnistumme siinä LapIT:n kanssa yhdessä hyvin.”

Tulevaisuudessa joustavuus ja kyky uudistua jatkuvasti muuttuvassa ympäristössä tulevat korostumaan Päkkilän mukaan entisestään. ”Tulevaisuudessa yhteistyö tulee tiivistymään erityisesti niillä osa-alueilla, joilla voimme jakaa kustannuksia ja osaamista. Yhdenmukaistamme ICT-palvelutuotantoa hyvinvointialueellamme ja teemme yhteistyöprojekteja, jotka tuovat synergiaetuja meille kaikille.”

Päkkilä haluaa lähettää erityiskiitokset LapIT:lle kuluneesta yhteistyöstä. ”Vaikka yhteistyömme on kestänyt vasta suhteellisen vähän aikaa, se on ollut tiivistä ja tehokasta. Koen, että tulemme kuulluksi. Kiitos, että olette kanssamme tällä matkalla, nyt ja tulevaisuudessa.”

LapIT