Asiakasportaali
Itsepalveluportaali

Takaisin LapIT:lle töihin: ”Toimistolla on mukava työskennellä ja nähdä työkavereita”

10.10.2023

Uratarinat

Palvelupäällikkömme Arto Ågren on toiminut LapIT:lla useissa eri tehtävässä. Kuuden vuoden palvelinpuolen työn ja tiimivetäjän roolin kokeilun jälkeen Arto kaipasi vaihtelua, ja hän päätyi vaihtamaan työpaikkaa sekä muuttamaan Keski-Suomeen. Muutaman vuoden jälkeen pohjoinen veti takaisin ja LapIT:lle työhön paluu oli helppo valinta.

Pohjoinen veti takaisin LapIT:lle

Kun Arto aloitti LapIT:lla vuonna 2005, oli hänellä takana seitsemän vuoden kokemus IT-alalta muun muassa mikrotukihenkilön työtehtävien myötä. LapIT:n ura alkoi palvelinpuolen tehtävillä. Kuuden vuoden jälkeen Arto totesi kaipaavansa vaihtelua. ”Vaikka työtehtäväni olivat mukavia, huomasin kuitenkin tarvitsevani vaihtelua. Kokeilin siipiäni tiiminvetäjänä, mutta se ei tuntunut omalta jutulta.” LapIT:lla ei sillä hetkellä ollut auki sellaista työtehtävää, joka olisi houkutellut Artoa. ”Päätin vaihtaa työnantajaa ja samoihin aikoihin oli muutoksia myös henkilökohtaisessa elämässäni, joten muutin Jyväskylään.”

Jyväskylässä Arto työskenteli yksityisellä IT-palveluntarjoajalla muutaman vuoden ajan, kunnes vuonna 2014 veri alkoi jälleen vetää pohjoiseen. Työpaikan valinta oli kuulemma erittäin helppoa. ”Palaset loksahtivat kohdilleen. Tiesin, että LapIT:lle on helppo mennä takaisin, kun työkaverit ja talon tavat toimia olivat ennestään tuttuja. Ei tarvinnut edes miettiä muualle menoa, vaan tein saman tien päätöksen tulla tänne takaisin.”

Työt saavat jäädä töihin

Rovaniemelle takaisin muuttamisen yhteydessä Arto haki LapIT:lle työasemapuolen tehtäviin, muttei tullut valituksi. Tämän sijaan hän sai paikan silloisessa Palvelupisteessä (nykyisin Asiakaspalvelu -yksikkö) vikahäiriötehtävissä. Työnkuva oli juuri Arton toiveiden mukainen. ”Koin vikahäiriötehtävän antoisaksi. Erityisen hyvänä pidin sitä, että työt sai jättää töihin, ja vapaa-aika pysyy töistä vapaana.”

Vuosien saatossa organisaatiomuutosten, ja viimeisimpänä hyvinvointialueiden tulon myötä, Arton työnkuva on muovautunut Citrix-asiantuntijasta palvelupäälliköksi. Työn ja vapaa-ajan erillään pitäminen on mahdollista myös nykyisessä tehtävässä. ”IT-alalla päällikkötason tehtävissä ei ole itsestäänselvyys, että työpäivän päätyttyä työt eivät seuraa kotiin. Tämä on sujunut kuitenkin todella hyvin.”

Toimistolla rento ja mukava ilmapiiri

Työpäivänsä Arto tekee lähes poikkeuksetta LapIT:n Rovaniemen toimistolla. LapIT mahdollistaa pääsääntöisesti toimistoilla työskenteleville oman työpisteen, ja tämä sopii Artolle mainiosti. Etätyöksi riitti korona-ajan poikkeustila. ”Nautin toimistolla työskentelystä: täällä on rento ja mukava ilmapiiri, näkee porukkaa, ja on oma tilava työpiste sekä hyvät välineet. Etätyöpisteen tekeminen vaatisi suuria muutoksia kotiin, ja vietän mieluummin kahvitauot työkavereiden kanssa rupatellen kuin yksin kotona.”

LapIT:n henkilöstöetuihin kuuluu viihtyisien työtilojen ja työvälineiden lisäksi muun muassa veloitukseton kahvi ja tee toimistoilla, työsuhdepyörä, työkykyvakuutus laajentamaan työterveyshuollon palveluita, mahdollisuus kouluttautua ja saada omaehtoiseen opiskeluun palkallista opintovapaata sekä Epassin liikunta- ja kulttuurietu. Artosta henkilöstöedut ovat mukava lisä. ”Arvostan työnantajan tarjoamia etuja, etenkin Epassi on erittäin hyödyllinen lisä.”

LapIT