Oulun kaupunki LapIT Oy:n osakkaaksi

Oulun kaupunki liittyi LapIT:n omistaja-asiakkaaksi joulukuussa 2016. Oulun kaupungin ja LapIT Oy:n yhteistyön tavoitteena on hyödyntää nykyistä enemmän osapuolien osaamisalueita ja vahvuuksia ja tuottaa siten lisäarvoa molempien asiakaskunnalle. ICT-palveluihin liittyvää verkostoyhteistyötä voidaan tehdä esimerkiksi erilaisten yhteishankintojen valmistelussa ja toteutuksessa.

”Muuttuvassa toimintaympäristössä kuntatoimijoiden välisen yhteistyön tiivistämiselle on selkeä tarve. Verkostoyhteistyön avulla voidaan jakaa tietämystä ja ratkaisuja Pohjois-Suomen kuntalaispalvelujen kehittämiseksi” sanoo Oulun kaupungin ICT-palvelutuotannosta vastaavan Oulun Tietotekniikan vs. johtaja Tuija Sipilä.

LapIT on voimakkaasti kasvava pohjoissuomalainen ICT-palveluyhtiö, jonka asiakkaita ovat kunnat, kuntayhtymät ja sairaanhoitopiirit. LapIT tukee asiakkaitaan maakunta- ja sote-uudistuksen toteutuksessa tuottamalla luotettavat ja toimintavarmat ICT-palvelut asiakkaiden arkea helpottamaan. LapIT:n liikevaihto vuonna 2016 oli 10,4 M€. Yhtiöllä on 85 työntekijää kahdeksalla eri paikkakunnalla.